Om børnehaven

Børnehavens hus kan rumme op til 25 børn. Vores hverdag tilstræber altid at ligne en hjemlig situation, hvor børnene leger og deltager i det praktiske arbejde, som de voksne laver.

Udendørsarealerne er mere indrettet som en have med forskellige muligheder for leg, end det er en ”legeplads” i gængse forstand. Her tilbringer vi meget tid på alle tidspunkter af året. På samme måde, som året har sin rytmiske gang, er også dagen og ugen inddelt i faste og forudsigelige rytmer. Dette giver ret hurtigt børnene en fornemmelse for hverdagen og den tryghed, der kommer af at vide, hvad der skal ske.

Vi fejrer 8 årstidsfester, der hver for sig markerer, hvor på året vi er. Forberedelserne til hver fest er den røde tråd i hverdagen, der inkluderer både aktiviteterne i huset, vores eventyr, hvad vi spiser, udsmykningen på årstidsbordet, og hvilke sange vi synger.

Børnehavens madmor tilbereder 4 gange ugentligt et økologisk måltid, som vi spiser i fællesskab. Onsdag er altid madpakkedag.

Vi har to overskrifter fra den pædagogik, som vi lader os inspirere af. Den første er rytme, som er beskrevet ovenfor. Den anden er efterligning. Vi bestræber os på at være ærlige og autentiske voksne, hvis indstilling til livet og de praktiske gøremål i hverdagen, er efterlignelsesværdige for børnene, der således udvikler evnen og lysten til et socialt liv.

Hvis du vil vide mere, kan du kontakte os på 42 903 905.