Om børnehaven

Børnehaven Mikael er en lille børnehave med smukke inden- og udendørsrammer, god nomering og med masser af plads til leg, fantasi, kreativitet og hygge. 

Der er ikke meget instutution over børnehavens hus. Huset, der rummer op til 25 børn, er mere et hjem, hvor alle, store som små, har deres unikke plads og deltager i de rutineprægede daglige gøremål. Vi tilstræber altid at ligne en hjemlig situation, hvor børnene leger og deltager i det praktiske arbejde, som vi voksne laver.

Vi tilbringer masser af tid under åben himmel i haven, på alle tidspunkter af året. Udendørsarealerne er indrettet som en have med forskellige muligheder for leg. Og på samme måde, som året har sin rytmiske gang, er også vores hverdag – dagen og ugen og året – inddelt i faste og forventelige rytmer. Dette giver både børn og voksne en fornemmelse for hverdagen og den tryghed, der kommer af forudsigelighed.

Vi holder 8 årstidsfester, der især markerer hvor på året vi er. Forberedelserne til hver fest er den røde tråd i hverdagen, der tydeliggøres i vores aktiviteter, de eventyr vi fortæller, de sange vi synger, den mad vi spiser og udsmykningen af huset. I huset mærker vi alle forventnings glæde i forberedelserne, og i hverdagens små mirakler. 

I børnehavens køkken tilberedes 4 gange om ugen et økologisk, vegetarisk måltid, som vi spiser i fællesskab, børn som voksne. Onsdag er altid madpakkedag – denne dag er noget ganske særligt for børnene, der stolt bærer deres madpakker ind i af døren hver onsdag morgen.

Den ro og tryghed, som vores hverdag er præget af hviler på et todelt fundament; rytme og efterligning. Rytmen giver os alle et holdepunkt, og en tryghed. Udover den faste rytmen bestræber vi os på at være ærlige og autentiske voksne, hvis indstilling til livet og de praktiske gøremål i hverdagen, er efterlignelsesværdige for børnene, der således udvikler evnen og lysten til deltagelse i fællesskabet, og et socialt liv.

Hvis du er blevet nysgerrig og gerne vil vide mere, er du mere en velkommen til at kontakte os på telefon: 42 903 905.